maandag, februari 04, 2008

De eerste km's

De eerste km's staan alweer op de teller.

rit 1: +- 39km

Vertrokken in Wijnegem, brug over Albertkanaal, richting Oelegem. Ter hoogte van het dorp Pulle de kanaaldijk verlaten om via Pulle, Pulderbos, Massenhoven, Zandhoven, Oelegem, Ranst en Wommelgem terug in Wijnegem te arriveren. Vooral in Pulle zijn er enkele mooie en rustige wegen om met de fiets te verkennen.

rit 2: +- 17km

Een korte rit deze keer, langs het meer in Wommelgem richting Autosnelweg. Daarna door Wommelgem dorp om via een vrij drukke baan de Keer op te rijden. Langs de keer, via Ranst terug richting Albertkanaal en gemeente Wijnegem.

rit 3: +- 37 km

Albertkanaal gevolgd in richting Oelegem. In Oelegem Kanaaldijk verlaten, door Oelegem dorp richting het Vrieselhof. In het Vrieselhof de bewijzerde fietsroute gevolgd en via mooie landelijke wegen door de gemeente Halle Zoersel gereden. Daar toch een lange tijd rondgereden om nadien op de Turnhoutsebaan in St. Antonius uit te komen. Via de Turnhoutsebaan tot aan Schilde-Centrum gereden en langs Rode Dreef terug de gemeente Wijnegem en het Albertkanaal gevonden.

Vooral de landelijke wegen tussen Oelegem-Ranst-Halle-Zoersel zijn echt een aanrader om zonder te veel drukte te kunnen fietsen.

Geen opmerkingen: