donderdag, maart 29, 2007

Veldwerk


Steeds welkom ter afwisseling van de uren in de aula: een excursie. En waarom de spanning ver zoeken als ze vlakbij op een dienblad wordt aangeboden. Zo trokken enkele derdejaars geschiedenis van de UA op dinsdagochtend richting Plantin-Moretus om aldaar een iets verder gevorderde inleiding te krijgen tot de boekproductie in het ancien régime, gekaderd in de cursus geschiedenis van het gedrukte boek. Het leven van de wereldberoemde typografische families van Christoffel Plantin en diens schoonzoon van de Moretusfamilie werd in de praktijk geproefd.

Donderdagvoormiddag werd er met de trein richting Bornem gespoord om aldaar een bezoek te brengen aan de tentoonstelling in het Kasteel d'Ursel te Hingene. Het kasteel bleef sinds de zeventiende eeuw in handen van de adellijke familie d'Ursel en kreeg achtereenvolgens verschillende verbouwingen te verwerken. In de jaren zeventig van de twintigste eeuw kwam het in handen van de Vlaamse Gemeenschap en trad een periode van leegstand in. De provincie Antwerpen kocht het kasteel en is sinds eind jaren negentig bezig met de renovatiewerken. De kelderverdieping en het gelijkvloers werden reeds gerenoveerd, binnen enkele weken zal ook de eerste verdieping voor het publiek worden opengesteld.

Momenteel loopt er een expositie over chinees papierwerk en chinese iconografie. Meer informatie hieromtrent, alsook data van concerten en lezingen ter plekke zijn te vinden op http://www.kasteeldursel.be

Toffe insteker: In en rond dit kasteel vonden de opnames plaats voor de openingsscènes van de Vlaamse film Windkracht 10.

woensdag, maart 28, 2007

Verkiezingsweek dag 2
















Op dag twee werden er in de namiddag gratis bitterballen en kaaskroketten gebakken. Rond zeven uur werd de avond ingezet met een heerlijke cantus alwaar onze praeses-in-spé officieel werd gedoopt. Achteraf barstte het feest los en werd er in de late uurtjes nog afgezakt naar TD's van bevriende clubs.

maandag, maart 26, 2007

Een frisse wind


Of beter gezegd: een nieuwe layout. Ontegensprekelijk moet er nog aan gewerkt worden. De foto werd gemaakt aan het zuiderterras te Antwerpen met een Canon FTb-QL spiegelreflexcamera, geëquippeerd met een 50mm 1:1.4 S.S.C.-lens.

Verkiezingsweek dag 1

Vandaag de eerste dag van de verkiezingsweek. In tegenstelling tot de andere clubs trok "An offer you can't refuse" naar de Waag om aldaar de historici - in spé - van eten en drank te voorzien. De zon was van de partij en dankzij onze vers van de pers P.R. hadden we ruim genoeg drank in voorraad om de dorst te stillen. Vanaf twee uur werden de croques aan de man gebracht. Een trage start, maar er zakte uiteindelijk toch een behoorlijke groep af naar het meest gezellige plein van de binnenstad. De fruitbieren en gebraden boterhammen vierden hoogtij vanmiddag. Na een uurtje werden enkele gezelschapspelen bovengehaald en werd er onder de stralende zon duchtig gebattled voor midden aarde en de trivia-taartpunten. Rond vier uur in de namiddag waren de croques uitverkocht en werd de avond ingezet door een groep vaste klanten.

Morgen dag twee.