vrijdag, november 11, 2005

Mallifiesta

Donderdagnacht was het Mallifiesta, een kroegentocht in West- en Oostmalle. Ter voorbereiding even langs het KSJ-lokaal gegaan en enkele pilsjes gedronken. Daarna richting café's voor een avondje lol. Eigenlijk valt Mallifiesta te vergelijken met Wijnegem Zapt, de jaarlijkse kroegentocht aldaar. Verschillend jong, en minder jong, talent krijgt de kans op het podium te staan en het lokale publiek te bespelen.
Hoogtepunt van de avond was jeugdclub de Malméjo, waar een mix van jazz en rock 'n roll ervoor zorgde dat de beentjes aan het dansen gingen. Daarbovenop hanteert deze club zeer democratische prijzen, zodat er voor ons geen reden was hier vroeg te vertrekken. Rond drie uur 's nachts richting café's in Westmalle om aldaar een geslaagde avond af te sluiten. Bis nächstes Jahr!

donderdag, november 10, 2005

VLOTTjes naar de verkiezingen?

Hugo Coveliers gaat onder de naam VLOTT naar de verkiezingen van volgend jaar toe. Benieuwd of het een vlot project wordt, of weer een klein, dapper groepje dat wat stemmen gaat wegpikken bij de VLD. Nu VLD en Liberaal Appel samen naar de kiezer stappen lijkt er door de oprichting van VLOTT voor de liberale stemmers toch weer wat meer keuze mogelijk. Benieuwd hoeveel procent deze beweging zal halen in 2006. In de aanloop naar deze verkiezingen kan de wildgroei aan kleine partijtjes weer op gang worden getrokken. Zeker op lokaal vlak.

dwarsfiesta

Tzit er op, gisteravond werd de Kleine Kauwenberg officieel gedoopt als vervangend lokaal met een gezellig samenzijn. De drank vloeide rijkelijk, er hing een gezellige sfeer, en er was veel nieuw redactievolk. Goed zo, en handsup voor Filip die het weer eens gepresteerd heeft achter de draaitafels. Volgende fiesta ergens in het voorjaar, hopelijk op ons vernieuwde, maar toch ouwe getrouwe lokaal op de Lange Nieuwstraat.

woensdag, november 09, 2005

nieuwe dwars is uit

dwars 28, in alweer de vijfde jaargang van het Antwerpse studentenblad, is verschenen. Gratis verkrijgbaar op alle UA-campussen en online raadpleegbaar op de dwars website Met deze maand interviews met o.a. Ramsey Nasr, Antwerps stadsdichter en Alain Verschoren, voorzitter RvB UA.

Strike_bis

De socialistische en christelijke metaalvakbonden roepen opnieuw op tot een 24-urenstaking op vrijdag 25 november. Benieuwd of er veel gevolg aan de oproep zal worden gegeven. Ik maak, ondanks dat ik volledig achter het stakingsrecht sta, toch de bedenking die een collega-publicist reeds maakte. Staken uit overtuiging, of om een dagje bij een gezellig vuurtje voor de bedrijfsingang? de collega publicist

Archiefwerk


Vandaag voor de eerste maal naar het archief geweest om zelf onderzoek te verrichten in het kader van mijn paper. Ik werk rond het verzet en haar invloed in de Tweede Wereldoorlog op het dagelijkse leven qua voedselvoorziening, verenigingsleven etc. Zo een archief is een plaats vol charme. Gratis koffie, vriendelijke en behulpzame mensen en natuurlijk de oneindige hoeveelheid historisch materiaal. Na het inzien en indexeren van de documenten kan het echte werk beginnen.

Met de fiets door het oerwoud

Vanmorgen toch maar besloten de fiets te nemen in plaats van de bus. Geen slechte keus. Liever af en toe een dieselwalm in het gezicht dan een half uur te staan stikken in een overvolle doos, waarbij je bij quasi elke halte op je gezicht gaat. Vallen vermijden is vasthouden tijdens het rijden zeggen ze dan. Ik zie wel meer mensen twijfelen de palen in de bus in de hand te nemen.